Tuinontwerper

nodig?

Indien u een tuinontwerper nodig heeft is het verstandig om de prijzen te vergelijken. Op deze manier krijgt u beter inzicht in de kosten en de opties. Vergelijk via onze website lokale specialiste en kies de beste deal.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

Prijzen tuinontwerp

Als u een nieuwe keuken gaat kopen, gaat u eerst een tekening maken samen met de keukenboer. Dit gebeurt tegenwoordig ook bij de keukenboer met allerlei geavanceerde programma’s. Het is echter wel aannemelijk dat u voor deze tekeningen geld moet betalen. Dit is bij het ontwerpen van een tuin ook het geval.

Het is lastig om de exacte prijs voor het ontwerpen van de tuin te geven, we kunnen u echter wel richtlijnen geven. Deze richtlijnen worden hieronder besproken, evenals enkele aandachtspunten.

Prijzen

Doordat er meerdere facetten om de hoek komen kijken, is het niet mogelijk om een standaardprijs voor het ontwerpen van een tuin te geven. Dit is namelijk afhankelijk van de hovenier, van de grootte van de tuin en van de eisen die u aan uw tuin stelt.

De prijs wordt echter vaak per vierkante meter gemeld. Dit is zeker het geval bij grotere tuinen. Er wordt van een grote tuin gesproken als deze meer dan 300 vierkante meter in beslag neemt. Vroeger was het zo dat een hovenier uitging van een vast bedrag per ontwerp. Dit is tegenwoordig niet meer zo; de keuzes worden steeds groter en dus is geen een ontwerp meer hetzelfde.

Voor een ontwerp van een gemiddelde tuin met niet al te gekke eisen moet u denken aan bedrag van €300 tot €600. Dit is dus wel afhankelijk van bovengenoemde eisen. Voor een tuin die groter is dan 300 vierkante meter, wordt er vaak zo’n €3 per vierkante meter bij opgeteld.

De prijzen zijn overigens ook afhankelijk van de prijzen die de hovenier hanteert. De ene hovenier is de andere niet en hier kan dus ook verschil in zitten.

Aandachtspunten

Het belangrijkste bij een tuinontwerp is dat u hiervoor een goede prijs betaalt. Het is daarom aan te raden om bij meerdere hoveniers een offerte aan te vragen. Hiermee krijgt u goed vergelijkingsmateriaal en op die manier weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt. Er kan een verschil in de prijzen zitten voor het ontwerpen van uw tuin. Dit kan komen door bovenstaande punten.